Fortsæt til hovedindholdet
Volontør
Bliv volontør i Haderslev Stift

Bliv volontør i Haderslev Stift

Her kan du læse mere om, hvad det vil sige at være volontør, og hvordan du bliver det. 

Mand sidder med guitar omringet af børn

Mor og barn

Børn og volontør

Har du lyst til at lære andre kulturer at kende? Kunne du tænke dig at være på en international mission i samarbejdet med en lokal kirke? Kunne du også tænke dig at dele alle dine erfaringer med andre, når du kommer hjem og er helt fuldt af oplevelser og samtidig få nærmest alt betalt? Så er stillingen som stiftsvolontør noget for dig!

De hurtige facts til at blive stiftsvolontør:

  • Undersøg, hvilket folkekirkeligt missionsselskab du ønsker at rejse ud med - find gerne et projekt eller volontørstilling eller lignende, som du gerne vil være en del af.
  • Send derefter en mail til jonas@diemer.dk med en kort ansøgning om hvem du er, hvilket projekt du ønsker at søge ved, hvorfor du gerne vil være stiftsvolontør, samt et uddybende CV, hvor både arbejde, uddannelse og fritidsinteresser er inkluderet.
  • Efter antagelse af stillingen som stiftsvolontør, send en ansøgning til missionsselskabet du ønsker at rejse ud med, bliv antaget, og tag afsted!

Stiftsvolontørstillingerne er tiltænkt dig, som ønsker at dele dine oplevelser i kirker og foreninger, til mini-konfirmander, pensionister til sogne-eftermiddage og konfirmandundervisning. 

Efter endt rejse med missionsselskabet vil du, med hjælp fra arbejdsudvalget for mission, udfærdige tre foredrag, som er tiltænkt forskellige aldersgrupper. På din rejse skal du indsamle historier – det sker ved at du f. eks. laver små film, tager masser af billeder og laver blog undervejs for at have materiale til de tre foredrag. Når du er kommet hjem fra rejser, vil din primære opgave være at holde foredrag. De ca. 50 foredrag vil blive afholdt i en periode på to til tre måneder. Der vil være mulighed for at have et mindre fritidsjob ved siden af, så længe det ikke går udover dine foredrag.

Du vil som stiftsvolontør blive tildelt et rejselegat, som stort set vil dække de rejseomkostninger, der må være, og du har mulighed for at sparre med arbejdsudvalget undervejs i dit udlandsophold. Som stiftsvolontør vil der være en forberedelsesdag før afrejsen og der vil være efterbehandling og forberedelse af foredragene umiddelbart efter hjemkomsten – til dels samme med arbejdsudvalget.