Fortsæt til hovedindholdet
Migrantsamarbejde og Religionsmøde
Migrantpræster

Syv migrantpræster i Haderslev Stift 

Haderslev Stifts syv migrantpræster arbejder for at synliggøre folkekirken for stiftets migranter.

Haderslev Stift har valgt at sætte migrantområdet på dagsorden, fordi integrationsopgaven er en større samfundsopgave, hvor også folkekirken har et ansvar at løfte. 

Formålet med migrantpræsternes arbejde er at synliggøre folkekirken for migranterne, som værende et sted for trospraksis og mellemmenneskelige relationer.

Til at løfte denne opgave har biskoppen udnævnt syv migrantpræster – én i hvert af de syv provstier. Migrantpræsten danner rammen om det lokale netværk i provstiet, hvor hun/han beskæftiger sig med aktiviteter målrettet migranter, samt guide og rådgive kollegaer i deres arbejde med området.

Migrantpræsterne i Haderslev Stift er medlemmer af Stiftsudvalget for Migrantsamarbejde og Religionsmøde. Udvalget består af to medlemmer fra hvert provsti, som i deres arbejde er engageret i migrant- og religionsmødet. Migrantpræsterne arbejder desuden tæt sammen med stiftets migrantkonsulent. 
 

Migrantpræsterne arbejder med forskellige aktiviteter og funktioner i deres arbejde:

1) Internationale gudstjenester.

2) Oplysningsprojekter: Undervisning, foredrag og kurser.

3) Udvikling af materiale på flere forskellige sprog.

4) Sociale aktiviteter: Familieklubber, fællesmiddag, musik-og dialogaftener.

5) Opbygning af netværk med andre aktører f. eks. kommuner, skoler og asylcentre.

6) Vejlede og rådgive migranter, kollegaer og andre aktører ved behov.



De syv migrantpræster i Haderslev Stift:

Sønderborg provsti: 
henvendelse til migrantkonsulent Camilla Henriksen.
 

Michael Markussen formand vedr. Migrantsamarbejde

Michael Markussen, formand

Migrantpræst Kolding Provsti 
Sognepræst ved Simon Peters Kirke
Tlf. 75 52 50 61
mima@km.dk

Som sognepræst i et multikulturelt sogn som Simon Peters kirke, hvor vi har 60-70 nationaliteter repræsenteret, har det været naturligt for mig at engagere mig som migrantpræst i provstiet, så min viden og erfaring også kan bruges af min kollegaer i provstiet. I Haderslev Stift har vi et ualmindeligt godt fungerende Stiftsudvalg for Migrantarbejde og Religionsmøde. Netværket på stiftsplan med den tilknyttede stiftsmedarbejder har igennem alle årene været en stor inspiration og et uvurderligt netværk, som jeg sætter stor pris på.


Birgitte Rosager Møldrup

Birgitte Rosager Møldrup 

Migrantpræst Vejle Provsti
Sognepræst ved Kollerup-Vindelev sogne med bistand i Jelling sogn
Tlf. 75 87 15 28 
brm@km.dk

Jeg er migrantpræst i Vejle Provsti og bl.a. præst i Jelling sogn der huser et asylcenter. Mit fokus i hverdagen er at undervise asylansøgere i kristendom, som de møder den i Danmark. Jeg tilbyder sjælesorg og underviser dem i sognehuset, men en gang om året underviser jeg også i religionsfrihed på asylcentret. Jeg sidder i det internationale udvalg i Vejle Provsti og vi er lige nu i gang med et samarbejde med Vejle Kommune om et ”forum for tro og liv” hvor kommunens mange trossamfund kan mødes og være fælles om at være troende i et sekulariseret samfund og i det hele taget mødes i samtale. Vi er så småt startet på at tilbyde gudstjenester på engelsk, hvor målgruppen også er expats. Derudover sidder jeg i en følgegruppe i ”provstisamarbejdet”, der er flere provstier, der sammen vil styrke de forskellige sproggruppers tilknytning til folkekirken på landsplan og lokalt.
 


Tom Ahlmann

Tom Ahlmann

Migrantpræst Aabenraa Provsti 
Sognepræst ved Kliplev Sogn
Tlf. 30 31 56 25
ta@km.dk

Jeg har fra min uddannelse i russisk en passion for de østeuropæiske lande og deres mennesker, religion og kultur, som jeg vil tage med mig i det lokale migrant- og religionsmøde arbejde i provstiet. Det, der motiverer mig i migrantarbejdet er mødet med mennesket. Vi skal byde mennesket indenfor, så de føler sig set og mødt i Danmark. De skal møde en åben og gæstfri folkekirke, som tager imod dem med åbne arme.
 


Camilla Møbjerg

Camilla Møbjerg

Migrantkonsulent Haderslev Stift
Tlf. 21 47 03 04
cahe@km.dk

Camilla Møbjerg er på barsel fra den 22. december 2023

Kontakt barselsvikar: 
Kirsten Münster 
Tlf. 22 64 05 14
kim@km.dk


Sune Skjold Skarsholm

Sune Skjold Skarsholm 

Migrantpræst Hedensted Provsti 
Sognepræst ved Korning og Løsning sogne
Tlf. 51 16 01 69
suss@km.dk  

Uanset hvilken baggrund, man kommer med, så skal man møde folkekirken gennem et personligt møde. Det vil jeg gerne hjælpe menighederne med – at møde de mennesker der kommer til vores land og vise dem opmærksomhed og medmenneskelighed. Jesus siger i en lignelse: ”jeg var fremmed, og I tog imod mig”. Det vi har gjort os mod vores næste har vi gjort mod ham. Så når vi tager imod en fremmed tager vi imod et medmenneske som Jesus elsker.
 


Kirsten Münster

Kirsten Münster

Migrantpræst Haderslev Domprovsti 
Sognepræst ved Haderslev Domkirke
Tlf. 74 52 39 45
kim@km.dk

Jeg har været engageret i kirkens tværkulturelle arbejde de seneste 20 år. Dels her i sognet, i stiftet som medlem af Stiftsudvalget for Migrantsamarbejde og Religionsmøde, og på landsplan som Haderslev Stifts repræsentant i Rådet for Folkekirke og Religionsmøde. Derfor ligger funktionen som migrantpræst i Haderslev Domprovsti i naturlig forlængelse af mit øvrige engagement.

Kirsten er barselsvikar for Camilla Møbjerg.


Thomas Kofoed Nedergaard

Thomas Kofoed Nedergaard

Migrantpræst i Fredericia.
Tlf. 50 48 47 86
thkn@km.dk

I det internationale og tværkulturelle arbejde møder du mennesker fra hele verden, og du kommer ind i et særligt fællesskab, derfor vil jeg gerne være migrantpræst. Fra vores tid som missionærer følger to stærke erfaringer med: du kan lære noget af alle, og tankegangen at tænke det bedste i mødet med andre.

Vi i folkekirken har en forpligtelse over for andre, og vi kan noget andet end kommunen. Som migrantpræst og folkekirke kan jeg møde mennesker på tværs af religion og kultur, samt være en stemme i de lokale religionsmøder.


Karen Møldrup Rasmussen

Karen Møldrup Rasmussen

Migrantpræst Sønderborg Provsti 
Sognepræst ved Christianskirken
Tlf. 23 32 62 69
kamoe@km.dk


 



Definition på en migrant:
Betegner en person, der forlader sit eget land for at bosætte sig i et nyt land. Der findes mange forskellige underkategorier til migrantbetegnelsen:

  • Flygtning
  • Asylansøger
  • Arbejdsmigrant
  • Nydansker


Tal og fakta: 
I 2019 boede der i alt 495.628 personer i Haderslev Stift. Heraf er 61.233 personer indvandrere og efterkommere af indvandrere, hvilket svarer til 12,4 procent af befolkningen i Haderslev Stift.

Kontakt:

Haderslev Stifts migrantkonsulent: 

Camilla Møbjerg er på barsel fra den 22. december 2023.

Kontakt barselsvikar: 
Kirsten Münster
Tlf. 22 64 05 14
kim@km.dk